centiare باشگاه مشاهده روزنامه استان یزد

centiare: باشگاه مشاهده روزنامه استان یزد صفحه نخست روزنامه روزنامه های استان تیترروزنامه های یزد امروز 6اردیبهشت

گت بلاگز اخبار پزشکی ، دی&quot، شیوع چاقی و اضافه در زنان ایرانی ، ام.اس و آسم پیامد کمبود ویتامین &quot

مدیر دفتر اصلاح تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن تشریح برطرف بعضی کمبودهای ریزمغذی‌ها در کشور، در عین حال گفت: ولی هنوز درصد قابل توجهی از جمعیت کشور عزیزمان ایران

، دی&quot، شیوع چاقی و اضافه در زنان ایرانی ، ام.اس و آسم پیامد کمبود ویتامین &quot

ام.اس و آسم پیامد کمبود ویتامین "دی"/شیوع چاقی و اضافه در زنان ایرانی

عبارات مهم : تغذیه

مدیر دفتر اصلاح تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن تشریح برطرف بعضی کمبودهای ریزمغذی ها در کشور، در عین حال گفت: ولی هنوز درصد قابل توجهی از جمعیت کشور عزیزمان ایران کمبود ویتامین دی دارند و پیامد این کمبود زیاد کردن خطر مبتلا شدن به دیابت، بیماری های قلبی – عروقی، ام اس، آسم و آلرژی، نرمی استخوان و غیره است.

به گزارش ایسنا، دکتر زهرا عبداللهی در همایش «بهبود تغذیه جامعه با همکاری زنان روستایی و عشایر» اظهار کرد: در حال حاضر ۹۰ درصد کشورها با اشکال متفاوت سوء تغذیه روبرو هستند. ۲ میلیارد نفر در دنیا کمبود ریز مغذی دارند و ۸۵ میلیون کودک دچار کوتاه قدی هستند. علاوه بر آن ۵۲ میلیون کودک با لاغری و ۲ میلیارد نفر نیز اضافه وزن دارند. ۴۱ میلیون کودک در دنیا نیز چاق هستند.

، دی&quot، شیوع چاقی و اضافه در زنان ایرانی ، ام.اس و آسم پیامد کمبود ویتامین &quot

وی افزود: یکی از اهداف توسعه پایدار، از بین بردن گرسنگی در دنیا هست. ۸۱۵ میلیون نفر در دنیا با سوء تغذیه و گرسنگی زندگی می کنند. بحران های اقلیمی مانند کم آبی، کشورها را با چالشی در زمینه از بین بردن گرسنگی و سوء تغذیه روبرو کرده هست. در کشور عزیزمان ایران نیز دوران گذر اپیدمیولوژیک طی می شود و ما با اضافه وزن، کمبود ریز مغذی و بیماری های غیرواگیر مواجه هستیم. پرسشها تغذیه ای، زیاد کردن موارد مبتلا شدن به انواع بیماری ها، کم کردن ضریب هوشی، اختلال در باروری و مواردی از این دست را به دنبال دارد.

مدیر اداره اصلاح تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: ما از نظر کمبود وزن در کشور مشکلی نداریم و تنها ۴ درصد از گروه بزرگسالان با سوء تغذیه روبرو هستند. طی یک دهه اخیر شاهد کم کردن قابل ملاحظه کم خونی در جمعیت زنان بوده ایم. این رقم ۳۳ درصد در ۱۰ سال اخیر کم کردن یافته هست. علاوه بر آن در همه استان ها کم کردن ۳۰ درصدی شیوع کمبود روی مشاهده می شود. همچنین در ۱۰ سال اخیر میزان کمبود آهن در دختران ۴۰ درصد کم کردن یافته هست. ولی هنوز درصد قابل توجهی از جمعیت کشور عزیزمان ایران کمبود ویتامین دی دارند. پیامد این کمبود زیاد کردن خطر مبتلا شدن به دیابت، بیماری های قلبی – عروقی، ام اس، آسم و آلرژی، نرمی استخوان و غیره است.

مدیر دفتر اصلاح تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن تشریح برطرف بعضی کمبودهای ریزمغذی‌ها در کشور، در عین حال گفت: ولی هنوز درصد قابل توجهی از جمعیت کشور عزیزمان ایران

وی با اشاره به شیوع ۶۲ درصدی چاقی و اضافه وزن در میان زنان تصریح کرد: چاقی عامل خطر مهمی جهت مبتلا شدن به بیماری های غیر واگیر محسوب می شود. ۲۰ درصد دختران ما اضافه وزن و چاقی دارند و ۱۸ درصد آنها با چاقی شکمی روبرو هستند. در حال حاضر ۷۶ درصد علل فوت و میر در کشور عزیزمان ایران ناشی از بیماری های غیر واگیر است و دیابت، بیماری های قلبی – عروقی، سرطان و بیماری های مزمن تنفسی جزو چهار بیماری غیرواگیر مهم محسوب می شوند. پنج مورد از بااهمیت ترین عوامل خطر مبتلا شدن به بیماری های غیر واگیر ارتباط مستقیمی با تغذیه دارند.

مدیر دفتر اصلاح تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به مصرف ناکافی میوه و سبزیجات بیان کرد: الگوی غذایی مردم نشان می دهد که کمتر از ۲۰ درصد جمعیت به صورت کافی میوه مصرف می کنند. همچنین تنها ۴۲ درصد از مردم واحدهای مناسبی از سبزیجات در طول روز دریافت می کنند؛ این درحالی است که شرکت بهداشت جهانی توصیه می کند که مردم باید روزانه حداقل پنج واحد میوه و سبزی مصرف کنند؛ آیا که این مواد غذایی منبع فیبر و موثر در پیشگیری از اضافه وزن، چاقی و زیاد کردن قند و چربی خون هستند. روزانه باید ۲۵ تا ۳۰ گرم فیبر غذایی دریافت شود.

وی ادامه داد: همچنین زنان در مقایسه با مردان نمک بیشتری مصرف می کنند این رقم روزانه ۸.۱ گرم در زنان گزارش شده است هست. در روستاها نیز مصرف نمک بیش از شهرها هست. شرکت بهداشت جهانی توصیه می کند با در نظرگرفتن این که نمک عامل فشار خون اوج هست، روزانه کمتر از پنج گرم مصرف شود.

، دی&quot، شیوع چاقی و اضافه در زنان ایرانی ، ام.اس و آسم پیامد کمبود ویتامین &quot

مدیر دفتر اصلاح تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به سند ملی امنیت غذایی در کشور، گفت: سند ملی امنیت غذایی جهت اصلاح تغذیه سه محور کم کردن انواع سوء تغذیه، عوامل خطر و ساختن فرهنگ جهت تغذیه سالم را نشانه گذاری کرده هست. شرکت جهانی خوار و بار فائو سال ۲۰۱۶ را سال بین المللی حبوبات نامگذاری کرد؛ چراکه کشورها باید به سمت تولید محصولاتی روند که آب کمتری نیاز دارند، ولی ارزش غذایی مناسب تری خواهند داشت. تولید یک کیلوگرم حبوبات به ۵۰ لیتر آب نیاز دارد، امابرای تولید یک کیلوگرم گوشت قرمز باید ۲۵هزار لیتر آب مصرف کرد.

عبداللهی در آخر صحبت هایش اجرای برنامه مکمل یاری جهت تمام گروهای سنی، اجرای تمهیداتی جهت کم کردن قند، نمک و چربی در محصولات غذایی، برچسب گذاری تغذیه ای، اجرای بسیج های آموزش تغذیه سالم، غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک، افزودن ید در نمک و راه اندازی سامانه ملی امنیت تغذیه ای بخشی از کارها انجام شده است در اصلاح تغذیه کشور است.

مدیر دفتر اصلاح تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن تشریح برطرف بعضی کمبودهای ریزمغذی‌ها در کشور، در عین حال گفت: ولی هنوز درصد قابل توجهی از جمعیت کشور عزیزمان ایران

واژه های کلیدی: تغذیه | بهداشت | بیماری | اضافه وزن | سوء تغذیه | کمبود آهن | اضافه وزن | تغذیه سالم | مواد غذایی | محصولات غذایی | کمبود ویتامین دی

دانلود


دانلود فایل ها

نویسنده : topsblog